Doreen over haar stage bij New Media Online

Bericht geschreven op: maandag 24 juni 2019

Mijn naam is Doreen Reyneveld en ik ben eerstejaars studente Medewerker Marketing & Communicatie op het Mbo Rijnland in Leiden. Ik vind het leuk om creatief en actief bezig te zijn.

Voor mijn opleiding loop ik 10 weken stage bij New Media Online in Alphen aan den Rijn. Ik zie New Media Online als de perfecte stageplaats om het vak te leren kennen. Daarnaast is dit voor mij een leuke plek om mijn creativiteit kwijt te kunnen.

Tijdens mijn stageperiode werk ik vooral voor de stichting Stage & Werk in Alphen. Stage & Werk in Alphen is mede opgericht door New Media Online en is een stichting die werkgevers en werkzoekenden bij elkaar brengt door middel van de juiste matches te maken, specifiek gericht op Alphen aan den Rijn en omstreken.

Voor Stage & Werk in Alphen voer ik verschillende werkzaamheden uit. In mijn eerste stageweek mocht ik al aan de slag met een nieuwsbrief maken en versturen. Nu gaat er bijna iedere week een nieuwe nieuwsbrief uit. Op school heb ik dit voor kleine projecten wel eens eerder gedaan, maar ik vind het erg leuk dat ik dit nu voor een echt bedrijf mag doen en deze verantwoordelijkheid krijg.

Wat ik ook erg leuk vind is dat ik een Instagram account heb mogen aanmaken, aangezien die vorm van communicatie nog niet actief was. Een Facebook account was er wel al. Ik heb nu de verantwoordelijkheid voor het bijhouden van de social media kanalen. Omdat het Instagram account net nieuw aangemaakt is, houd ik mij vooral nog bezig met volgers/likes krijgen en online groter worden. Daarnaast houd ik mij bezig met het beheren van de website en beantwoorden van e-mails.

Wat heel fijn is, is dat ik naast dat ik veel bezig ben voor Stage & Werk in Alphen ook veel tijd krijg om aan mijn schoolopdrachten te werken. En zeker niet onbelangrijk, verveling is er nooit!

« Ga terug naar het nieuwsoverzicht